Välkommen blivande ES-student!

Först och främst vill vi gratulera dig till platsen på Civilingenjörsprogrammet i Energisystem vid Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet. Våra namn är Richard, er fadderkåit för ES-sektionen under mottagningen, och Emma, sektionsordförande för ES-sektionen.

 

Tiden du har framför dig kommer att vara händelserik och oförglömlig. Under dina första två veckorna i Uppsala kommer du ha möjlighet att delta i Teknolog- och Datavetarmottagningen som anordnas av Uppsala Teknolog- och Naturvetarkår, även kallad UTN. Det kommer vara flera roliga aktiviteter där du få lära känna personerna på ES-programmet och de andra civilingenjörsutbildningarna i Uppsala. Det unika med ES-programmet är att vi studerar på två universitet, Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet. Detta gör att du har dubbelt så mycket roligt att se fram emot. Hur kul som helst! 

 Om du inte redan har gjort en checklista för de kommande veckorna ​finns det vissa saker som kan vara bra att tänka på de kommande veckorna. Våra tre snabba tips är:

 ● Ta med eller skaffa dig en bästa vän, ​cykeln!​ Denna kompisen kommer vara optimal att ta med sig överallt. Snabbt, smidigt och väldigt snyggt! 

● Ställ dig i bostadsköer​ om du inte redan gjort det. Skulle det vara så att du har för få köpoäng för få en bostad genom dessa finns det även andra sätt. På Facebook och Blocket lägger många ut bostäder för uthyrning. Även nationerna i Uppsala erbjuder bostäder. 

● Många studenter är oroliga för universitetsmatematiken, men detta är inget du kommer behöver ligga sömnlös och oroa dig över den. Under de två mottagningsveckorna hålls en introkurs i matematik, även kallas matteproppen. Denna ger dig möjlighet att fräscha upp matematikkunskaperna. 

 Undrar du över något annat, så är det bara att höra av sig till Richard på följande adress: fk_esatrecce.utn.se

Med dessa ord välkomnar vi dig till en fantastisk utbildning på två av Sveriges bästa universitet och längtar att få lära känna dig under din studietid. 

 

Richard och Emma